Elmalı Rulo Tarifi
- 200 gr margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 limon kabuğu ( rendelenmiş)
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
İç harcı:
- 4 rendelenmiş elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Rendelenmiş elma, tarçın ve şeker tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurmaya başlanır. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elinizle kahve fincanı altı büyüklüğünde açılır. İçine iç harçtan koyulup kapak gibi sağ ve sol kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstleri pembeleşinceye kadar bırakılır. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri sepilerek servis edilir.
Hamuru için tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurmaya başlanır. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elinizle kahve fincanı altı büyüklüğünde açılır. İçine iç harçtan koyulup kapak gibi sağ ve sol kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstleri pembeleşinceye kadar bırakılır. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri sepilerek servis edilir.
Yorumlar