Ana içeriğe atla

John Venn kimdir? John Venn Doodle oldu

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Britanyalı mantıkçı ve filozof olan John Venn'i anasayfasına taşıdı ve özel bir doodle yaptı.
Dev arama motoru GoogleBritanyalı mantıkçı ve filozof olan John Venn'e özel bir doodle hazırladı. Dünyanın en büyük arama motoru olan Googleanasayfasında yine özel bir doodle hazırladı ve Britanyalı mantıkçı ve filozof John Venn'in 180. doğum gününü unutmadı.
JOHN VENN KİMDİR?

John Venn FRS
, Britanyalı mantıkçı ve filozoftur. O Venn şemasını tanıtımından sonra ünlenmiştir, Olasılık, Mantık, İstatistik, ve Bilgisayar Bilimleri, Kümeler Kuramı dahil birçok alanda kullanılmaktadır.

JOHN VENN'İN HAYATI

John Venn 1834'te Hull, Yorkshire'da doğdu. Onun annesi, Martha Sykes, Swanland'dan, Hull yakınlarına geldi, John sadece üç yaşına geldikten sonra öldü.

John Venn 1923'te Cambridge'de öldü ve yakınlardaki Trumpington Churchyard (Dahili) de gömüldü.

O Venn şemasını tanıtımından sonra ünlenmiştir, Olasılık, Mantık, İstatistik, ve Bilgisayar Bilimleri, Kümeler Kuramı dahil birçok alanda kullanılmaktadır.

İngiliz matematikçi ve filozof. 4 Ağustos 1834'te İngiltere'de doğdu. Babası Henry Venn kilisede görevliydi ve İngiltere kraliçesinin yakın dostuydu.

ÇALIŞMALARI

Ayrıcalıklı bir aileden geliyordu. Büyükbabası John Venn de Katolik mezhebinin faaliyetlerine başkanlık ediyordu. Köleliği kaldırma ve hapishanelerde reformu savundu ve misyoner faaliyetleri destekledi. Babası da Protestan hareketinde önemli rol aldı. Afrika ve doğu ülkeleri için misyonerler derneğini kurdu ve genel sekreterliğini üstlendi.

John Venn çok katı yetiştirilmişti. Nesillerdir Katolik kilisesine hizmet eden ailesi gibi onun da papaz olacağı düşünülüyordu. 1853'te Cambridge Gonville and Caius College'a girdi ve ikinci yılında matematik bursu kazandı. Başarılı bir öğrencilik hayatı oldu. Mezun olduktan sonra iki yıl papaz olarak çeşitli kiliselerde çalıştı.1862 yılında, bu defa ahlaki bilimlerde ders vermek üzere, Cambridge'e geri döndü. Mantık ve olasılık teorilerine ilgi duydu ve felsefeye merak sardı. De Morgan, Boole, John Austin, ve John Stuart Mill'in çalışmalarını inceledi.

Boole'in matematik mantığını genişleterek dünya çapında tanınmasını sağlayan, kümelerin kesişim ve birleşimini temsil eden Venn şemasını ortaya koydu. Şans MantğıSembolik MantıkDeneysel Mantığın Prensipleri kitaplarını yayınladı. 1883'te Cambridge'de doktora derecesine erişince din adamlığını temelli olarak bıraktı.

Bu tarihten sonra Venn'in ilgisi tarihe Cambridge Üniversitesinin tarihine yöneldi. Oğluyla yürüttüğü çalışmalarında 1349 1887 tarihleri arasındaki öğrencilerin ve eğitmenlerin biyografik listesini oluşturdu. Bu liste 13 500 kişiye yakındı.

Çok yönlü bir insan olan Venn'in bir diğer yeteneği de makine yapmaktı. Bu özelliğinin yanı sıra iyi bir tırmanıcı, başarılı bir botanist ve dil bilimciydi.

İşte o doole:

Kaynak: sabah.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fifa 08 Full indir Sorunsuz | (Saglam İndir)

Fifa 08 Full indir Sorunsuz | (Saglam İndir) Fifa 08 Full indir - Tek Link Futbol oyunlarının ilahı sayılan FIFA serisinin 2008 versiyonu ile sizlerleyiz. Yıllardır gelişerek ve oyunlarına yeni yeni özellikler katarak ilerleyen FIFA oyunları 2008 yılında piyasaya sürdüğü bu oyun ile devrim yaratmıştır. Oyunda ki pas alışverişi ve gerçekçilik daha önce ki FIFA oyunlarından farklı olarak karşımıza geliyor.  Fifa 08 indir  oyunu ile futbolun keyfini çıkartacaksınız. Oyun kolay bir arayüzle karşımıza geliyor.  Single player, kariyer modları gibi modlar bulunuyor. Oyuna yeni gelen bir özellik ise A Pro modu. Bu mod tek kişilik moddur.  A Pro modunda oyun sizlere bir tane yarı profesyonel futbolcu veriyor. Ve siz bu futbolcuyu geliştirerek profesyonel yapmaya çalışıyorsunuz. PES oyununda ki ‘become a legend’ moduna benzeyen mod FIFA’da daha da gerçekçi yapılmış. Oyuncuyu sadece maçtan maça çıkarak geliştirmenin yerine tamamen oyuncuyla ilgilenerek geliştirmelisiniz .  Oyuncu

Trident uydu alıcısı güncelleme frekans ayarı ve Türksat 4A kurulum ayarları

Türksat 4A'ya geçiş işlemlerinin başlamasının ardından, Trident uydu güncelleme nasıl yapılır merak ediliyor. Trident uydu kurulumu ve Trident uydu alıcısı ayarları kolaylıkla bu haberdeki talimatlar devam ederek yapılabilirken, Trident uydu alıcısı frekans ayarları ve Trident uydu kanal arama ile ayarlama işlemleri xgezginler.com'da.  Türksat 4A'ya geçiş işlemlerinin başlamasının ardından, Trident uydu güncelleme nasıl yapılır merak ediliyor. Trident uydu kurulumu ve Trident uydu alıcısı ayarları kolaylıkla bu haberdeki talimatlar devam ederek yapılabilirken, Trident uydu alıcısı frekans ayarları ve Trident uydu kanal arama ile ayarlama işlemleri medya365'de. Kısa süre önce Türksat 4A frekans değişimi ile beraber bütün Türkiye'de televizyon kullanıcıları bir anda sabah uykudan uyandıklarında kaybolan kanalları nasıl ayarlayacağım endişesini yaşadılar. Bu haberimiz özellikle en çok kullanılan uydu markaları ile çok sayda tv kanalının yer aldığı frekans bilgiler

Red Alert 2 Türkçe Full Sorunsuz Tek Link İndir

Red Alert 2  ile klasikleşmiş strateji oyunlarına nazaran daha teknolojik silahlar ile savaş yapabiliyorsunuz. En çok beğenilen tarafı ise çoklu oyuncu desteğinin bulunması. Özellikle  Game Ranger  gibi programlar ile ücretsiz olarak online olarak oynayabilirsiniz.