Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler
- 2 tane yufka
- 2 tane iri patates
- 100 gr 1 demet tereotu
- 1 fincan zeytinyağı.
- kaşar peyniri
Hazırlanışı
- Patatesleri bol su içinde haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra iyice eziniz.
- İçine peyniri tereotu ilâve ederek iyice karıştırınız, yarım fincan zeytinyağı da koyarak yumuşak bir hamur haline getiriniz.
- Yufkaların içine düzgün bir şekilde bu hamuru döşeyiniz.
- Her iki yufkayı da ayrı ayrı yuvarlayarak iki ayrı rulo haline getiriniz.
- İçi patatesle dolu olan bu ruloları serin bir yerde yahut buzdolabında bir iki saat dinlendiriniz.
- Sonra iki santim kalınlığında dilimler halinde keserek kızgın yağda altüst ederek kızartınız
Yorumlar