Ana içeriğe atla

emeklilik yaşı 72 oluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilik yaşının gelişmiş ülkelerde 72 olduğunu ifade etti.

Emeklilikte yaş ile ilgili konuşan Müezzinoğlu, gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 72 olduğunu, Türkiye'de ise 52 olduğunu ifade ederek bu sistemin sürdürülemeyeceğini söyledi.

Katıldığı canlı yayın programında gündeme dair soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili hazırlanan düzenlemenin yarın bakanlar kuruluna sunulacağını da açıkladı.

Müezzinoğlu'nun konuşmasından satır başları;

EMEKLİLİK YAŞI 52
"Gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşı 72 bizde daha yeni 52 oldu. Bu ülkeler emeklisine 17 yıl maaş öderken biz 27 yıl maaş ödüyoruz.

Bunu yapmak istersek gençlerden alarak devam edebiliriz. Bu sistemi sürdüremeyiz. Genç nüfusun çalışma geleceği için emekli yaşını düzenliyoruz.

65'TEN ÖNCE EMEKLİ OLAN YOK
65 yaşından önce emeklilik olan tek bir ülke yok. Almanya şuanda 67'yi tartışıyor. 2036 yılında kadınlar 58, erkeklerde 60'dan önce emekli olamayacaklar. Biz ortalama 52 olan emekli olma yaşını daha yukarı çıkarmamız gerekiyor. Biz bugün yaşa takılmayı kaldırsak bütçeye 450 milyara mal oluyor."

ERDOĞAN İLE YENİ DÖNEM
"16 Nisan'da yapılan sistem değişikliği için 'Evet' veren tüm seçmenlerimize teşekkür ediyoruz. Evet veren seçmenlerimize iyi ki 'Evet' vermişim dedirtmeyi, 'Hayır' veren seçmenlerimize de bir kaç yıl sonra keşke bizde 'Evet' verseydik dedirtmeyi nasip etsin. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye dönmesi tarihi bir dönüşümdür. Bu değişimin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Türkiye orta gelir tuzağına yakalanmadan 2023 yılına ulaşmalı. Son 4 yıldır da Türkiye orta demokrasi tuzağına düşürülmeye çalışılıyor. Bu tuzağa düşmemeliyiz.

KIDEM TAZMİNATI
Türkiye'de şuanda çalışanların yüzde 80'ni kıdem tazminatı sorununu yaşıyor. Başındayız. Böyle bir yapının daha fazla sürdürülmesi daha fazla mümkün değil. Bu çalışanın hakkı. Korunmalı ve güvence altında olmalı. Bu güvence iş verenin himayesinde toplanıyor. En iyi iş veren bile zora girdiği zaman burada mağdur olan yine çalışan oluyor. Bu mağduriyeti gidermek için bir fon oluşturacağız. Burada iş veren işçinin hakkettiği parayı fona yatıracak. Bu konuda yolun başındayız. İlgili bakanlıklarla teknik çalışmalar tamamlandı. İnşallah yarın hükümete sunulacak. Onay alınırsa sahaya çıkacağız.

41 yıl önce hazırlanan iş kanununda bir fon kurulması öneriliyor. Ama biz bunu kuramamışız. Yüzde 80 mağduriyet yaşıyorsa bundan yararlanan büyük bir kitle var demektir. Çalışanın hakkını koruyabileceğimiz bir yapı oluşturacağız. İki üç ay için bunu başarmayı hedefliyoruz. Yıl sonuna da kalabilir."
http://www.ensonhaber.c...-kuruluna-sunulacak.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fifa 08 Full indir Sorunsuz | (Saglam İndir)

Fifa 08 Full indir Sorunsuz | (Saglam İndir) Fifa 08 Full indir - Tek Link Futbol oyunlarının ilahı sayılan FIFA serisinin 2008 versiyonu ile sizlerleyiz. Yıllardır gelişerek ve oyunlarına yeni yeni özellikler katarak ilerleyen FIFA oyunları 2008 yılında piyasaya sürdüğü bu oyun ile devrim yaratmıştır. Oyunda ki pas alışverişi ve gerçekçilik daha önce ki FIFA oyunlarından farklı olarak karşımıza geliyor.  Fifa 08 indir  oyunu ile futbolun keyfini çıkartacaksınız. Oyun kolay bir arayüzle karşımıza geliyor.  Single player, kariyer modları gibi modlar bulunuyor. Oyuna yeni gelen bir özellik ise A Pro modu. Bu mod tek kişilik moddur.  A Pro modunda oyun sizlere bir tane yarı profesyonel futbolcu veriyor. Ve siz bu futbolcuyu geliştirerek profesyonel yapmaya çalışıyorsunuz. PES oyununda ki ‘become a legend’ moduna benzeyen mod FIFA’da daha da gerçekçi yapılmış. Oyuncuyu sadece maçtan maça çıkarak geliştirmenin yerine tamamen oyuncuyla ilgilenerek geliştirmelisiniz .  Oyuncu

Trident uydu alıcısı güncelleme frekans ayarı ve Türksat 4A kurulum ayarları

Türksat 4A'ya geçiş işlemlerinin başlamasının ardından, Trident uydu güncelleme nasıl yapılır merak ediliyor. Trident uydu kurulumu ve Trident uydu alıcısı ayarları kolaylıkla bu haberdeki talimatlar devam ederek yapılabilirken, Trident uydu alıcısı frekans ayarları ve Trident uydu kanal arama ile ayarlama işlemleri xgezginler.com'da.  Türksat 4A'ya geçiş işlemlerinin başlamasının ardından, Trident uydu güncelleme nasıl yapılır merak ediliyor. Trident uydu kurulumu ve Trident uydu alıcısı ayarları kolaylıkla bu haberdeki talimatlar devam ederek yapılabilirken, Trident uydu alıcısı frekans ayarları ve Trident uydu kanal arama ile ayarlama işlemleri medya365'de. Kısa süre önce Türksat 4A frekans değişimi ile beraber bütün Türkiye'de televizyon kullanıcıları bir anda sabah uykudan uyandıklarında kaybolan kanalları nasıl ayarlayacağım endişesini yaşadılar. Bu haberimiz özellikle en çok kullanılan uydu markaları ile çok sayda tv kanalının yer aldığı frekans bilgiler

Red Alert 2 Türkçe Full Sorunsuz Tek Link İndir

Red Alert 2  ile klasikleşmiş strateji oyunlarına nazaran daha teknolojik silahlar ile savaş yapabiliyorsunuz. En çok beğenilen tarafı ise çoklu oyuncu desteğinin bulunması. Özellikle  Game Ranger  gibi programlar ile ücretsiz olarak online olarak oynayabilirsiniz.